Villa Catalana kopersgids...
 

Het kopen van onroerend goed in Spanje is niet vergelijkbaar met het kopen van een woning in Nederland. Daarvoor wijken de regels en gebruiken te veel af. Villa Catalana is uiteraard volledig op de hoogte van deze ingewikkelde materie en weet waar ze op moet letten. Bovendien staan langdurige relaties met gerenommeerde Spaanse en Nederlandse advocatenkantoren, notarissen en accountants garant voor een correcte en probleemloze aankoop en eigendomsoverdracht van uw nieuwe woning. De leiding van Villa Catalana ligt in Nederlandse handen. Hierdoor heeft u niet alleen de zekerheid van 'Hollandse' degelijkheid en betrouwbaarheid in zaken, maar heeft u ook altijd een aanspreekpunt nabij waar u zonder eventuele taalbarrières uw specifieke woonwensen kunt bespreken.   

 

Onze werkwijze

Wanneer u geïnteresseerd bent in één of meerdere huizen uit ons exclusieve aanbod nemen we persoonlijk contact met u op. Vervolgens sturen wij u, indien gewenst en voorradig, de uitgebreide documentatie toe. Daarna maken wij met u een afspraak om de huizen in Spanje op locatie te bezichtigen, onder begeleiding van een Nederlands sprekende adviseur. Mocht u dit willen, kunnen wij een hotelkamer voor u reserveren, bij één van onze relaties. U krijgt van ons de garantie dat wij ons volledig inzetten om datgene te zoeken dat op uw verlanglijstje staat. U wordt door ons blijvend objectief geïnformeerd in hoeverre, bijvoorbeeld door veranderde marktomstandigheden, uw wensen reëel zijn. Mocht u niet direct het huis van uw dromen zijn tegen gekomen, dan kunnen wij u regelmatig op de hoogte houden op het gebied van de laatste regionale ontwikkelingen en nieuws over de onroerend goed markt. Klik hier voor meer informatie over onze exclusieve werkwijze.

 

Bouwpercelen en nieuwbouw woningen

Bij bouwpercelen dient u er terdege rekening mee te houden dat de percelen tegenwoordig schaars zijn en dien ten gevolge snel verkocht kunnen zijn. Dit omdat bouwpercelen, ook in Spanje, nog steeds een uitstekende investering en dus zeer winstgevend kunnen zijn. Mocht u een voor u interessant perceel op onze pagina tegenkomen, weet dan dat u snel moet reageren. Het is logisch dat wat u mooi vindt, een ander vaak ook mooi vindt. Daarnaast kunnen de woningen in onze nieuwbouwprojecten, op de door u gewenste locatie binnen een project, ook snel verkocht zijn. Naarmate de bouw van een project vordert, stijgen ook de prijzen. Wij adviseren u dan ook om bij interesse niet te lang te wachten met een aankoopbeslissing. Eenmaal gekocht, blijft uw koopprijs gelijk, ook bij stijgingen van de vraagprijs van de niet verkochte woningen. In Spanje krijgt u, anders dan in Nederland, de door u betaalde 6% belasting terug als u de woning binnen 2 jaar verkoopt en op naam laat zetten van de koper. Hierdoor zijn hoge winsten meer regel dan uitzondering.

 

Bestaande woningen

Villa Catalana heeft veel bestaande woningen in haar aanbod. Deze woningen zijn allemaal exclusief bij ons onder contract. Omdat wij door deze werkwijze een bepaalde zekerheid van verkoop hebben, kunnen wij werken met lagere winsten, wat weer ten voordele is van u als koper. Onze vraagprijzen zijn niet zelden 10% tot 12% lager dan bij onze collega. Hierbij dient u er wel rekening mee te houden dat hierdoor de door ons aangeboden woningen snel verkocht kunnen zijn. Mocht u veel interesse hebben in een bestaande woning uit ons aanbod dan kunnen wij deze eventueel, in overleg met de eigenaar en ons kantoor, voor u reserveren indien u binnen korte tijd kunt afreizen naar Spanje om de desbetreffende woning te bekijken. Door de nog steeds uitstekende woningmarkt in Spanje, is het begrijpelijk dat de, vaak Spaanse, eigenaar niet staat te trappelen om een reservering te geven van enkele weken, daar hij zich hiermee direct buitenspel zet voor eventuele andere gegadigden.

 

Persoonlijke begeleiding
Het kopen van onroerend goed, vooral in Spanje, is een zaak van vertrouwen. Wij organiseren voor bezichtigingen dan ook géén groepsreizen, maar gaan met u persoonlijk en discreet de woningen waarvoor u uw interesse heeft aangegeven, vrijblijvend bekijken. Hierdoor bent u verzekerd dat de aandacht alleen naar u uit zal gaan en dat wij ruim voldoende tijd voor u vrijmaken. Ook hoeft u bij ons niet direct te beslissen. Wij vinden dat de aankoop van een woning in alle rust genomen moet worden, zodat u zeker weet dat de beslissing die u gaat nemen, de juiste is. Many chose to travel to NYC for thermage treatments as a non invasive form of plastic surgery and dermatology.

 

Wij zijn er niet alleen om het belang van de verkoper te behartigen, maar ook van de koper. Hiermee onderscheiden wij ons van veel andere, vooral Spaanse, makelaarskantoren die overwegend de belangen van de verkoper behartigen. Door onze jarenlange ervaring, zowel in Nederland als in Spanje, kennen wij de weg als geen ander. Op elk gebied van onze dienstverlening staan Nederlands sprekende specialisten u terzijde bij wellicht vaak spannende en belangrijke beslissingen met gevolgen voor jaren.

 

Bezichtigingsafspraak

Om een woning te bezichtigen op locatie, kunt u een vrijblijvende afspraak maken met één van onze Nederlands sprekende adviseurs. Op uw verzoek reserveren wij een hotelkamer in een eerste klas hotel, in de periode welke u vooraf aangeeft. In overleg met u stellen wij een programma op, zodat u zelf kunt aangeven wanneer en welke woning(en) u wenst te bezichtigen. Bij een bezichtigingsafspraak kunt u rekenen op volledige begeleiding in uw eigen taal tijdens bezichtigingen, tijdens de ondertekening van de koopakte, bij bezoeken aan de notaris, bij eventuele hypotheek bemiddeling, etc. Houdt u er rekening mee dat het eenvoudiger is om nieuwbouw projecten op een doordeweekse dag te bezoeken. Veel projecten zijn op zaterdagmiddag en op zondag gesloten voor publiek. Bij het bezichtigen van de nieuwbouwprojecten van Polaris World hebben wij een speciaal opgesteld bezichtigings-arrangement inclusief een tweedaags verblijf in een eerste klas hotel in Cartagena of Murcia, inclusief vlucht en inclusief begeleiding door één van onze Nederlands sprekende adviseurs ter plaatse. De kosten hiervan zijn op aanvraag en uiteraard restitueerbaar mocht u tot aankoop overgaan.

 

Wat dient u mee te nemen als u een woning gaat bezichtigen:

  • een geldig paspoort of identiteitsbewijs (geen rijbewijs);

  • uw belastingaanslag van het voorgaande jaar;

  • loonstroken of andere bewijzen van inkomsten;

  • eventuele financiële verplichtingen (zoals PL of Hypotheek);

  • 3.000,- euro voor de reservering cq aanbetaling.

Hoe reserveert u een woning

Het is in Spanje gebruikelijk, zowel voor buitenlandse kopers als voor Spaanse kopers, dat, als u de gewenste woning gevonden heeft, u bij ondertekening van de koopakte een aanbetaling doet van 3.000,- euro. Hiermee wordt de woning voor u vastgelegd en heeft u de tijd om een eventuele financiering te regelen, of de betaling van de volgende overeengekomen termijn te organiseren. Uiteraard heeft de verkoper het recht om, mocht u niet binnen de gestelde periode aan uw eerst volgende betalingsverplichting voldoen, of op andere wijze in gebreke blijven, de koopovereenkomst te ontbinden zonder terugbetaling van uw reserveringskosten.

 

Het financieren van uw Spaanse woning

Indien u een financiering voor uw Spaanse woning nodig heeft, bestaat deze over het algemeen uit twee gedeeltes. Vaak kunnen wij een hypotheek voor u verzorgen van 70% a 80% van de woningwaarde. Dit betekent wel, dat u uit eigen middelen of via een extra financiering nog 30% tot 40% dient bij te dragen, omdat in Spanje de kosten koper (circa 10% van de koopsom) niet meegefinancierd kunnen worden. Om een hypotheek bij een Spaanse bank aan te vragen, dient u de volgende documenten te overleggen: een geldig identiteitsbewijs (geen rijbewijs), uw laatste loonstroken, eventuele hypotheek of andere financiële verplichtingen, arbeidsovereenkomst en uw belastingaanslag van het voorgaande jaar. Omdat wij prima relaties hebben opgebouwd met diverse gerenommeerde Spaanse banken, kunnen wij vaak een net iets hoger bedrag voor u verzorgen dan dat u op eigen gelegenheid gaat praten. Meer informatie over hypotheken kunt u terug vinden op onze pagina Hypotheken.

 

Annulering van een bezichtigingsafspraak

Direct nadat u heeft aangeven een woning te willen bezichtigen in Spanje, gaan wij tijd inplannen in de agenda van zowel onze collega als de verkopende partij. Door diverse omstandigheden kan het voorkomen, dat u niet op de geplande afspraak aanwezig kunt zijn. Natuurlijk heeft ons kantoor en de verkopende partij alle begrip. U dient zich echter te realiseren, dat onze collega’s in Spanje op u rekenen en derhalve andere afspraken rondom uw bezoek kunnen plannen. Wij verzoeken u dan ook eventuele annuleringen tijdig (indien mogelijk minimaal 24 uur van te voren) aan ons kenbaar te maken, zodat wij onze collega’s hierover kunnen informeren en een eventuele nieuwe afspraak met u kunnen maken.

 

Begeleiding in uw eigen taal door professionals!
 
Meer informatie? Wij zijn bereikbaar op: 0164 - 273 771